Ce este musli
Creat inițial în Elveția, la sfârșitul anilor 1800, de Dr. Maximillian Bircher-Benner, musli a fost conceput drept combinația ideală de alimente integrale – cereale, nuci, fructe și/sau legume.
El a dezvoltat această rețetă pentru a o oferi pacienților săi ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate, bazată pe consumul de alimente crude și naturale. Musli-ul original al Dr. Bircher-Brenner includea fulgi de ovăz, mere rase, nuci, suc de lămâie și lapte condensat.
Se spune că această rețetă a fost inspirată de o masă pe care el și soția sa au servit-o în timpul drumețiilor în Alpii elvețieni.
Dr. Bircher-Benner a stabilit că o mare parte din bolile cu care se confruntă pacienții săi ar putea fi atenuate prin exerciții fizice sporite și o dietă mai hrănitoare. Acest lucru face ca abordarea sa să fie similară cu cea a multor „medici funcționali” care practică astăzi medicina holistică.
Fiind unul dintre primii…