Acasă Politică Olguța Vasilescu se așteaptă ca Legea Salarizării să nu fie pe deplin...

Olguța Vasilescu se așteaptă ca Legea Salarizării să nu fie pe deplin agreată de președintele Iohannis

111
0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că bănuiește că Legea salarizării unitare va fi întoarsă în Parlament de șeful statului, iar acest lucru se bazează pe propria intuiție, dar și pe alte precedente asemănătoare.

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu

„Mi-aș dori ca, la sfârșitul lunii mai, legea să fie deja adoptată de Parlamentul României și undeva în luna iunie, dacă o întoarce înapoi președintele Klaus Iohannis, să avem timp să o mai reluăm o dată prin procedură parlamentară. Da, mă aștept la acest lucru, am văzut ce ne-a făcut la buget, am văzut ce ne-a făcut cu toate legile importante. Deci, chiar mă aștept. Nu am auzit de nicio îngrijorare, e o intuiție”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la Sinaia.

Olguța Vasilescu a precizat că legea va fi depusă la Parlament săptămâna viitoare.

„Nu pot să vorbesc de procedură de urgență, pentru că e o lege care trebuie dezbătută. Eu sunt absolut convinsă că vor mai fi amendamente pe care trebuie să le acceptăm, pentru că este o lege care vine după un haos totalmente. Am avut situații în care discutam cu liderii de sindicat, pe care i-am chemat să vină cu ce știu ei că există în plată la ora actuală, și am luat și de la ministere aceleași grile și nu coincideau. Este foarte clar că vor mai fi modificări de făcut, dar eu sper că foarte puține. Pe principii oricum nu vom accepta niciun fel de modificări, doar pe amendamente, nu de substanță, ci de fond”, a explicat ministrul Olguța Vasilescu.

Social-democrații se reunesc la Sinaia cu ocazia ședinței Comitetului Executiv Național (CExN), în același timp urmând să aibă loc și întâlnirea Coaliției de guvernare.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi semnat la CExN de liderii coaliției și de parlamentari, conform unui anunț făcut de președintele PSD, Liviu Dragnea.