Acasă Internațional Românca rănită în atacul din 22 martie de la Londra a murit

Românca rănită în atacul din 22 martie de la Londra a murit

126
0
DISTRIBUIȚI

Cetățeanul român rănit  în atacul din 22 martie de la Londra, Andreea Cristea, a decedat la spital, a anunțat agenția France Presse, care citează poliția britanică.

Atacul de la Londra / Westminster Bridge

Medicii și personalul spitalului au decis deconectarea victimei de la aparatele care o mențineau artificial în viață. Femeia devine astfel  a cincea victimă a atacului din 22 martie, atunci când Khalid Masood, cetățean britanic născut în Anglia, a intrat cu mașina în mulțimea de pe podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un polițist. Masood a fost împușcat de către forțele de ordine lângă parlamentul britanic, dar mediile britanice au remarcat lentoarea cu care s-au pus în mișcare autoritățile.
Andreea Cristea, care avea 31 ani, vizita Londra împreună cu logodnicul ei, Andrei Burnaz, în ziua atentatului. De altfel, partenerul ei intenționa să o ceară în căsătorie chiar în acea zi, după cum a mărturisit reprezentantul diplomatic al României în capitala Marii Britanii.

‘Nu există cuvinte pentru a încerca să descriem teribila tristețe și durere care ne-au cuprins inimile”, a anunțat familia într-un comunicat transmis mai departe de poliția metropolitană.

În data de 22 martie, Andreea Cristea a fost lovită de mașina condusă de Khalid Masood, un britanic în vârstă de 52 de ani, convertit la islam, pe podul Westminster Bridge, femeia căzând în Tamisa.

”După ce s-a luptat pentru viața sa timp de peste două săptămâni, iubita noastră Andreea, de neînlocuit — fiică, soră, logodnică și prietenă devotată și minunată, o persoană unică și care iubea viața — ne-a fost luată în mod brutal și crud, în maniera cea mai neîndurătoare și cea mai lașă care există. Ne vom aminti mereu de ea ca o rază de soare care va lumina în inimile noastre”, au declarat familia și logodnicul Andreei într-un comunicat oferit spre publicare presei.