Acasă Politică Salariile bugetarilor de lux vor scădea, iar sporurile vor fi plafonate la...

Salariile bugetarilor de lux vor scădea, iar sporurile vor fi plafonate la 30%

110
0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, afirmă că prin noua Lege a salarizării unitare vor scădea doar salariile bugetarilor de lux, care au avut până în acest moment niște salarii fabuloase, în timp ce toate sporurile din sistem vor fi plafonate la 30%.

Ministrul Muncii Oana Vasilescu salariile bugetarilor

„Mai sunt salarii care vor scădea. Sunt acei bugetari de lux pe care nu i-a mai controlat nimeni. Nu mai poate nimeni să treacă peste conducătorul de instituție. Nu mai poate nimeni să mai treacă, de asemenea, peste ceea ce se s-a plafonat de un auditor de exemplu dintr-un minister fața de un auditor al Curții de Conturi sau fața de un auditor dintr-o altă instituție. Am încercat să nu scădem niciun salariu în plată în România. Repet, sunt excepții la acei bugetari de lux, dar nu cred că va plânge cineva, pentru că până acum au avut un salariu uriaș”, a declarat postului Realitatea TV, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Ea a mai menționat că în noua Lege a salarizării toate sporurile vor fi plafonate la 30%, pentru a termina odată pentru totdeauna cu sarabanda asta a sporurilor.

„Până acum a fost un salariu generalizat al sporurilor. De exemplu, aveam un salariu de 1.000 de lei, dar sporurile puteau să fie la 2.000, la 3.000 de lei și veniturile erau de 4.000 de lei. Un venit mincinos până la urmă sau un salariu mincinos. Le-am plafonat pe toate la 30%, ca să terminam cu sarabanda asta a sporurilor și să știi foarte clar ce ai în plată”, a precizat titularul portofoliului Ministerului Muncii.

Potrivit aceleiasi surse, anvelopa financiară pentru legea salarizării unitare de la care se pornește este de 63,5 miliarde de lei, la care anual se mai adaugă anual 10 miliarde de lei.