Acasă Internațional Statele Unite au confirmat raidul aerian soldat cu peste 100 de morți...

Statele Unite au confirmat raidul aerian soldat cu peste 100 de morți la Mosul

97
0
DISTRIBUIȚI

Statele Unite ale Americii au recunoscut că forţele sale aeriene au efectuat un raid aerian într-o zonă a oraşului irakian Mosul controlată de reţeaua teroristă Stat Islamic, în urma căruia ar fi decedat peste o sută de persoane, inclusiv zeci de civili.

Statele Unite ale Americii Raid Mosul

Dacă bilanţul se confirmă, atacul aerian din data de 17 martie ar reprezenta cel mai distructiv incident de când Statele Unite au început campania aeriană împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

O evaluare iniţială a arătat că, la cererea forţelor irakiene, avioanele coaliţiei coordonate de SUA au atacat militanţi şi echipamente ale SI în zona de vest a oraşului Mosul, potrivit unui comunicat al coaliţiei.

Potrivit locuitorilor din zonă, atacul s-a soldat cu decesul a peste 137 de persoane, inclusiv mai multe femei şi copii.

Oficiali irakieni din cadrul serviciilor de urgenţă au comunicat că au fost descoperite 83 de cadavre sub dărîmăturile unei clădiri distruse, însă echipajele de salvare continuă să cerceteze zona.

Oficialii americani au anunţat că o anchetă a fost deschisă în acest caz, însă au evitat să confirme informaţiile privind victimele din rândurile civililor.

„Scopul nostru a fost mereu să avem zero victime civile, însă coaliţia nu-şi va abandona angajamentul faţă de partenerii irakieni din cauza tacticilor inumane ale SI, care terorizează civilii, folosind scuturi umane şi luptând în interiorul unor zone protejate, cum ar fi şcoli, spitale, situri religioase şi cartiere civile”, se afirmă într-un comunicat al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI)

Forţele irakiene, sprijinite de coaliţia internaţională împotriva Stat Islamic, au declanşat în februarie o operaţiune majoră de eliberare a zonei de vest a Mosului, după ce anterior au eliminat militanţii SI din partea de est a oraşului.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în repetate rânduri că va intensifica acţiunile militare împotriva Stat Islamic, promiţând că va eradica organizaţia teroristă.