Written by 7:51 am Politică Views: 1

Ministrul Economiei respinge afirmaţiile Kievului potrivit cărora România furnizează armament Ucrainei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, respinge afirmaţiile privind livrarea de arme către Ucraina, precizând că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România.
„Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene. Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sunt fundamentate corespunzător. La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România”, a declarat Spătaru marţi, la Craiova, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile unor oficiali ruşi privind livrarea de arme Ucrainei, de la începutul războiului.
Ministrul apărării de la Kiev: România a primit comenzi pentru furnizare de armament în Ucraina

În urmă cu o săptămână, ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat într-un interviu pentru televiziunea naţională că partenerii occidentali lucrează pentru aprovizionarea cu armament a ţării sale.

Acesta a precizat că deja au fost încheiate pentru 2023 numeroase contracte pentru furnizarea de arme şi muniţii, nominalizând între ţările care au primit astfel de comenzi şi România, relatează presa ucraineană.

„Complexul militar-industrial american funcţionează deja. Unul dintre subiectele-cheie ale fiecărei reuniuni în format Ramstein (reuniuni la nivelul miniştrilor apărării din ţările care sprijină Ucraina – n.r.) este obligatoriu lansarea unor comenzi de producţie către ţările care sprijină astăzi Ucraina în acest război. Până în prezent, au fost deja plasate comenzi, şi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a declarat Oleksii Reznikov, citat de agenţia Interfax-Ucraina, conform News.ro.

„Şi o să vă spun sincer, fără să dezvălui mari secrete, pentru anul viitor avem deja o mulţime de contracte pentru a ne fi furnizate atât armele, cât şi muniţia necesară pentru acestea. Iar contracte similare, ştiu deja cu siguranţă, sunt informat de miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări că şi ei au semnat deja contracte”, a mai declarat Reznikov.

Ministrul a spus că Ucraina va primi armament şi asistenţă militară pe tot parcursul anului viitor.

„Şi vreau să subliniez acest lucru: pe tot parcursul anului. Asta în mod sistematic, lunar, pentru a asigura stabilitatea rezistenţei noastre, stabilitatea capacităţii noastre de a învinge. Acesta este un aspect foarte important”, a punctat Reznikov.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close