Written by 6:57 pm Externe Views: 1

Șeful Băncii Reglementelor Internaționale (BRI) atrage atenția asupra inflației: ‘Credibilitatea politicii monetare și a băncilor centrale autonome responsabile de implementarea acesteia vor fi puse sub semnul întrebării’


Șeful Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI), avertizează că în următoarea perioadă de timp credibilitatea şi independenţa băncilor centrale din întreaga lume vor fi în pericol, dacă inflaţia ridicată nu va fi adusă sub control. 

 

BRI, denumită adesea banca băncilor centrale, a cerut un atac puternic asupra inflaţiei în ultimul an, după ce a subestimat iniţial, la fel ca majoritatea instituţiilor importante, impactul pe care l-ar avea stimulentele din epoca Covid, transmite Reuters.

Vorbind în Brazilia, Agustín Carstens, directorul general al băncii, a declarat că un răspuns dur la inflaţie este fundamental pentru menţinerea încrederii în capacitatea băncilor centrale de a menţine economiile în echilibru.

Dacă încrederea se evaporă, capacitatea de a face politici publice eficiente dispare”, a spus Carstens, explicând că este pentru prima dată când generaţiile mai tinere din multe ţări se…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close