Written by 11:52 am Lifestyle Views: 0

EXCLUSIV. Locul în Care „fascinația Se Topește în Neplăcere”. Aventura De Trei Săptămâni A Unui Cunoscut Scriitor Român Prin Sahara și Prin Cei Mai înalți Munți Din Nordul Africii – Fragment De Carte

Călătoria de o lună prin Maroc, din luna septembrie a lui 2022, a fost transpusă de Marius Chivu în volumul „Trei săptămâni în Atlas”.

Marius Chivu este și autorul jurnalelor de călătorie „Trei săptămâni în Himalaya“ (Humanitas, 2012/ 2016) și „Trei săptămâni în Anzi“ (Humanitas, 2016).

În călătoria prin Maroc atinge înălțimile muntelui Toubkal, cel mai înalt vârf din Atlas, șerpuiește prin deșertul Sahara și descoperă fără grabă Casablanca și Marrakech. Experiența de a călători singur, fără ghid și fără busolă, este descrisă de autor ca fiind o reafirmare a independenței personale. 

„Odată cu timpul, ești exclus din spectacolul naturii, ești înlăturat de pe traseu și redus la tine însuți. Începi prin a îmblânzi muntele doar pentru a te înstrăina de el. Fascinația se topește în neplăcere. Trupul tău preia povara muntelui. Acum trupul este muntele care trebuie urcat. Natura e mereu în…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close