Written by 10:41 pm Externe Views: 0

Avertisment lansat de Fondul Monetar Internațional: Există riscuri semnificative ca inflaţia să rămână ridicată sau să accelereze în multe economii emergente


Există riscuri semnificative ca inflaţia să rămână ridicată sau să accelereze în multe economii emergente, a transmis miercuri prim adjunct al directorului general al Fondului Monetar Internaţional, Gita Gopinath, precizând că a cerut băncilor centrale să menţină înăsprirea politicii monetare.

 

 

 

Oficialul numărul doi din FMI a declarat la o conferinţă găzduită de Banca Centrală a Braziliei că pieţele sunt probabil „prea optimiste” în legătură cu durata necesară pentru scăderea inflaţiei în economiile emergente.

„În pofida semnelor încurajatoare, sunt îngrijorată că presiunile asupra preţurilor par adânc înrădăcinate în multe economii şi riscurile la adresa majorării inflaţiei sunt semnificative”, a explicat oficialul FMI.

„Băncile centrale trebuie să menţină în continuare înăsprirea politicii monetare şi să recunoască că o înăsprire insuficientă a…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close