Written by 2:32 am Știință Views: 1

Încălzirea globală va depăși pentru prima dată, în următorii câțiva ani, limita de temperatură de 1,5C. Previziunile oamenilor de știință

  • Atingerea pragului ar însemna că lumea este cu 1,5 grade Celsius mai caldă decât era în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
  • Șansele sunt în creștere din cauza emisiilor provenite din activitățile umane și a unei schimbări a tiparelor meteorologice așteptate în această vară.
  • Depășirea limitei chiar și pentru un singur an este un semn îngrijorător că încălzirea se accelerează și nu încetinește.

Încălzirea globală va depăși pentru prima dată, în următorii câțiva ani, o limită de temperatură, spun oamenii de știință. Cercetătorii spun că există acum 66% șanse să depășim pragul de încălzire globală de 1,5C până în 2027, scrie BBC.

Șansele sunt în creștere din cauza emisiilor provenite din activitățile umane și a unei schimbări a tiparelor meteorologice așteptate în această vară. Atingerea pragului ar însemna că lumea este cu 1,5 grade Celsius mai caldă decât era în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, înainte…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close