Written by 3:22 am Externe Views: 1

Situație dură pentru Joe Biden! Principalele elemente ale acordului menit să evite intrarea SUA în incapacitate de plată a datoriei. Congressman republican: ‘Nu voi vota pentru ruinarea țării noastre’


Situație dură pentru administrația lui Joe Biden! După mai multe zile de negocieri intense, preşedintele democrat american Joe Biden şi liderul republican Kevin McCarthy au ajuns sâmbătă la un „acord de principiu” pentru evitarea intrării SUA în incapacitate de plată a datoriei, în lipsa căruia începând din 5 iunie statul american nu şi-ar mai putea onora angajamentele financiare, salarii, pensii, datorii etc.

 

Ridicarea plafonului datoriei publice este de obicei o procedură de rutină în SUA, dar, cum ea are nevoie de votul favorabil al Congresului, republicanii deveniţi majoritari în Camera Reprezentanţilor au decis anul acesta să profite de ea pentru a impune o reducere a cheltuielilor publice, notează AFP într-o prezentare a schiţei acordului, pe care Joe Biden l-a descris drept un „compromis„, în timp ce Kevin McCarthy consideră că este este „absolut demn pentru poporul american„.

Acordul convenit…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close