Written by 3:34 pm Externe Views: 1

Din cauza războiului din Ucraina, Danemarca anunţă că urmează să-şi tripleze cheltuielile militare, în următorii zece ani, la 19,2 miliarde de euro


Danemarca anunţă că urmează să-şi tripleze cheltuielile militare, în următorii zece ani, la 19,2 miliarde de euro, din cauza războiului din Ucraina.

 

 

 

”Guvernul vrea să consolideze în mod considerabil apărarea şi securitatea Danemarcei, prin alocarea a aproximativ 143 de miliarde de coroane daneze (19,2 miliarde de euro) în cursul următorilor zece ani”, anunţă într-un comunicat ministrul interimar al Apărării Troels Lund Poulsen.

Premierul danez Mette Frederiksen – al cărei nume este vehiculat la şefia NATO – a anunţat luni o alocaţie masivă destinată Ucrainei – o anvelopă suplimentară în valoare de 2,4 miliarde de euro, în perioada 2023-2024.

În 2024, cheltuielile militare – investiţii în material militar, personal şi infrastructură – urmează să crească la 6,9 miliarde de coroane daneze, de la 6,7 miliarde de coroane daneze în acest an şi să se tripleze şi să…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close