Written by 1:09 pm Externe Views: 1

Lovitură pentru Volodimir Zelenski! Tranşa UE de 500 de milioane de euro pentru furnizarea de arme către Ucraina, a fost blocată de Ungaria


Lovitură primită de președintele Volodimir Zelenski, în plin război cu Federația Rusă. Ungaria a blocat alocarea celor 500 de milioane de euro pentru furnizarea de armament către Ucraina.

 

 

 

Potrivit Agenţiei ANSA, tranşa urma să fie efectuată pe data de 22 mai. Cu toate acestea, Budapesta a cerut garanţii potrivit cărora fondurile de la EPF nu vor fi folosite exclusiv pentru înarmarea Kievului pe viitor. Nu este pentru prima dată când Ungaria blochează alocarea de fonduri către Ucraina din cadrul acestui fond, prin Facilitatea Europeană pentru Pace/EPF.

Ungaria a împiedicat transferul unei sume similare în luna ianuarie 2023. Cu toate acestea, s-a ajuns la un acord ulterior. În 2022, Budapesta s-a opus trimiterii unei asistenţe financiare către Kiev în valoare de 18 miliarde de euro. Atunci UE a decis să aloce subvenţii Ungariei, după care autorităţile de la Budapesta au cedat.

Cel…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close