Written by 7:04 pm Business Views: 1

Stabilitatea zonei euro ar putea fi pusă în pericol! BCE avertizează că marile bănci europene vor avea de suferit dacă clienții lor financiari își retrag depozitele


Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat că principalele bănci din zona euro ar putea suferi o lovitură dacă clienţii lor financiari, precum fonduri, companii de asigurări şi case de compensare, îşi retrag depozitele sau întâmpină probleme.

 

Instituţia de la Frankfurt a dat publicităţii un studiu cu privire la riscul de contagiune dinspre aşa numitul sector bancar din umbră (precum fonduri şi alte companii financiare care oferă finanţare sub o formă sau alta) spre băncile tradiţionale, şi viceversa, transmite Reuters.

BCE a descoperit că expunerea, atât în termeni de active bancare cât şi în termeni de pasive, este concentrată în rândul celor mai mari 13 bănci din zona euro, inclusiv a celor opt bănci europene de importanţă globală.

Cel mai important risc identificat de BCE a fost acela în care sectorul bancar din umbră şi-ar retrage fondurile din bănci, precum depozitele sau acordurile repo….

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close