Written by 8:00 am Externe Views: 1

Scandal de proporții în Marea Britanie! Guvernul refuză să furnizeze documente pentru ancheta privind gestionarea pandemiei


Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a refuzat să furnizeze documentele solicitate în cadrul anchetei publice privind gestionarea pandemiei.

 

Guvernul britanic a precizat că doreşte să sesizeze justiţia cu scopul ca aceasta să stabilească dacă cererile pentru această anchetă sunt justificate, notează AFP.

Fostul magistrat Heather Hallett, care conduce ancheta publică asupra pandemiei, a acordat termen până joi după-amiază serviciilor guvernului (Cabinet Office), pentru a-i fi predate toate elementele pe care le-a solicitat.

Cabinet Office a refuzat să se conformeze şi a declarat joi, la o oră după termenul stabilit, că a „solicitat autorizaţia de a lansa un control jurisdicţional„.

Guvernul susţine că doreşte să se asigure că anchetatorii au „puterea de a cere documente şi mesaje care în mod clar nu au legătură cu activitatea (desfăşurată în cadrul) anchetei,…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close