Written by 5:00 am Știință Views: 1

Oamenii de știință au modificat celulele umane care eliberează insulină ca răspuns la creșterea nivelului de zahăr din sânge

  • Experimentul, condus de cercetătorii de la Weill Cornell Medicine din SUA, a arătat că transplanturile de celule gastrice care secretă insulină (GINS) au inversat diabetul la șoareci.
  • În mod normal, celulele beta pancreatice au rolul de a elibera hormonul insulină ca răspuns la nivelurile ridicate de zahăr din sânge.
  • La persoanele cu diabet, aceste țesuturi sunt deteriorate sau mor, compromițând capacitatea lor de a muta glucoza în celule pentru a le servi drept combustibil.

Oamenii de știință au transformat celulele stomacale umane în țesuturi care eliberează insulină ca răspuns la creșterea nivelului de zahăr din sânge, într-o descoperire care promite o modalitate eficientă de gestionare a unor afecțiuni precum diabetul de tip 1, scrie Science Alert.

Experimentul, condus de cercetătorii de la Weill Cornell Medicine din SUA, a arătat că transplanturile de celule gastrice care secretă insulină (GINS) au inversat diabetul la șoareci.

În mod normal,…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close