Written by 7:15 pm Business Views: 1

Avertisment sumbru pentru economia globală! Președintele Băncii Naționale a Elveției (SNB): ‘Inflația este mult mai persistentă decât am crezut inițial’


Thomas Jordan, preşedintele Băncii Naţionale a Elveţiei (SNB), a declarat că inflaţia rămâne ridicată în Elveţia, iar majorările de dobânzi sunt necesare pentru a ţine sub control creşterea preţurilor.

 

Thomas Jordan a atras atenția asupra stabilității financiare ”inflaţia este mult mai persistentă decât am crezut iniţial”.

 

Inflaţia este peste pragul nostru privind stabilitatea financiară. Ne confruntăm cu efecte secundare, inflaţia este mult mai persistentă decât am crezut iniţial„, a avertizat oficialul elveţian la o conferinţă pe teme economice care se desfăşoară la Interlaken, transmit Bloomberg şi Reuters.

Este ultima apariţie publică a lui Jordan înainte de viitoarea decizie de politică monetară a Băncii Naţionale a Elveţiei din 22 iunie. Deja SNB a majorat dobânda de câteva ori, dar analiştii aşteaptă noi creşteri de la actualul nivel de 1,5%.

Jordan a apreciat…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close