Written by 5:30 pm Externe Views: 0

Se mai întamplă și la case mai mari! Ministrul economiei francez, vizat de o anchetă privind o posibilă finanţare ilegală a campaniei pentru alegerile din 2017


Unul din cei mai importanţi membri ai guvernului francez, Bruno Le Maire, este vizat de o anchetă privind o posibilă finanţare ilegală a campaniei pentru alegerile din 2017.

 

 

 

Cercetările lansate la începutul lui iunie urmăresc să stabilească dacă au fost făcute donaţii ilegale către mica formaţiune creată de Le Maire în 2016, când acesta a candidat fără succes la alegerile primare ale dreptei pentru scrutinul prezidenţial din 2017, a menţionat o sursă apropiată de anchetă, sub acoperirea anonimatului.

Potrivit parchetului, ancheta a fost iniţiată pentru „participare la finanţarea unui partid politic de către o persoană juridică prin donaţii sau furnizarea de avantaje la un preţ inferior celor practicate de obicei” şi pentru „acceptarea de către partidul politic a acestor avantaje” – infracţiuni pasibile de trei ani de închisoare şi 45.000 de euro amendă.

Formaţiunea…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close