Written by 12:34 am Externe Views: 0

Vești proaste pentru Ucraina! Şeful ONU se teme că Rusia va renunţa la acordul pentru transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră


Rusia va renunţa din 17 iulie la acordul ce permite exportul în condiţii de siguranţă a cerealelor şi îngrăşămintelor din trei porturi ucrainene de la Marea Neagră, a transmis luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

 

 

 

Moscova a ameninţat că va renunţa la acordul cunoscut sub numele de Iniţiativa pentru cerealele de la Marea Neagră – negociat de Naţiunile Unite şi Turcia în iulie anul trecut – dacă nu vor fi eliminate obstacolele din calea propriilor transporturi de cereale şi îngrăşăminte.

„Sunt îngrijorat şi ne străduim să ne asigurăm că va fi posibil să menţinem Iniţiativa Mării Negre şi, în acelaşi timp, că suntem capabili să ne continuăm activitatea pentru a facilita exporturile ruseşti”, a declarat Guterres.

Pentru a convinge Rusia să fie de acord cu acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră a fost încheiat în acelaşi timp un memorandum…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close