Written by 7:46 pm Externe Views: 1

Germania se pregătește de ceva? Cancelarul Olaf Scholz a prezentat noua strategie de securitate a țării: ‘Asigurarea securității cetățenilor, fără compromisuri, rămâne principala sarcină a statului’


Situațile tensionate și conflictele militare din ultimul timp au generat o serie de schimbări în ceea ce privește domeniul militar. Tot mai multe țări din Uniunea Europeană (UE) își întăresc apărarea.

 

Cancelarul german Olaf Scholz a prezentat strategia naţională de securitate, arătând conform dpa că Germania a fost obligată să reacţioneze la instabilitatea crescută a ordinii mondiale, dovedită şi de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Scholz a prezentat documentul – adoptat de guvernul de la Berlin după deliberări care au durat câteva luni – alături de miniştrii responsabili de afacerile externe, interne, de apărare şi de finanţe.

Este vorba, observă agenţia citată, de prima strategie naţională de securitate a Germaniei, lansată într-un context de securitate tensionat, cu război în Ucraina şi o rivalitate geopolitică mai acută între Statele Unite şi China.

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close