Written by 5:41 pm Externe Views: 0

Motive de bucurie pentru Volodimir Zelenski! Comisia Europeană pregăteşte un ajutor financiar de 72 de miliarde de euro pentru Ucraina 


În timp ce Ucraina încearcă să-şi revitalizeze economia, după ce a fost devastată de războiul provocat de invazia rusă, Comisia Europeană pregăteşte un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de câte 18 miliarde de euro pe an pentru perioada 2024-2027.

 

 

 

Ajutorul, ce ar consta dintr-o combinaţie de granturi şi împrumuturi, va fi canalizat printr-un nou instrument special în cadrul bugetului UE pe termen lung şi va avea ca obiectiv lansarea reconstrucţiei Ucrainei, chiar dacă războiul continuă.

Economia Ucrainei s-a contractat anul trecut cu 30% şi Banca Mondială estimează că această ţară va avea nevoie de circa 411 miliarde de dolari numai pentru reconstrucţie.

Respectivele fonduri europene de până la 72 de miliarde de euro, despre care au vorbit publicaţiei citate persoane familiarizate cu discuţiile şi care au cerut să rămână anonime, vor fi direcţionate către finanţarea…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close