Written by 2:21 pm Externe Views: 0

Tensiuni uriașe între Ucraina și Polonia! Kievul acuză că subvențiile agricole poloneze nu sunt conforme cu prevederile OMC


Importurile de cereale ieftine din Ucraina provoacă un nou scandal regional! Oficialii guvernamentali ucraineni lansează acuze dure la adresa Poloniei.

 

Adjunctul ministrului ucrainean al Economiei, Taras Kachka, a declarat că subvenţiile acordate de Polonia fermierilor săi, în semn de răspuns la creşterea importurilor de cereale din Ucraina, nu sunt conforme cu prevederile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

La începutul acestui an, Guvernul de la Varşovia a aprobat acordarea de subvenţii în ideea de a-i ajuta pe fermierii polonezi să concureze cu un aflux de cereale ieftine vine din Ucraina, care s-au adunat în Polonia şi alte state membre UE din Europa de Est, transmite Reuters.

Aceste subvenţii merg dincolo de ceea ce este permis în conformitate cu regulile OMC. Ele pot să pară o evoluţie minoră dar pot fi o sursă de perturbări la nivel mondial„, a declarat Taras Kachka, la o conferinţă organizată de…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close