Written by 6:44 pm Externe Views: 1

Vești bune pentru Volodimir Zelenski! Comisia Europeană propune un pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro


Un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro, eşalonat pe o perioadă de patru ani, a fost prezentat marți de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

 

„Propunem o facilitate pentru Ucraina pentru următorii patru ani, în valoare de până la 50 de miliarde de euro, pentru a oferi o finanţare previzibilă pentru calea sa către UE, împreună cu partenerii globali şi cu sectorul privat”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Cifra vine după o revizuire a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi înaintea unei conferinţe internaţionale care va avea loc săptămâna aceasta la Londra, care are ca scop strângerea de fonduri suplimentare pentru reconstrucţia Ucrainei în urma războiului cu Rusia.

Rezerva bugetară de 50 de miliarde de euro va oferi perspectivă şi fiabilitate partenerilor ucraineni ai blocului, a declarat von der Leyen. „Această rezervă…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close