Written by 10:02 am Lifestyle Views: 0

INTERVIU. Actrița Judith State, Din „R.M.N.” și „Monștri”, Despre Nevoia Esențială De Acces La Informație: „E Aberant Să Nu Vorbești Despre Sexualitate”

Judith State este dansatoare de balet și actriță. Le-a interpretat pe Sandra în „Sieranevada” (regia – Cristi Puiu) – de altfel, rolul său de debut -, Dana în „Monștri” (regia – Marius Olteanu) și Alina în „Tata mută munții” (regia – Daniel Sandu). 

Ultimul său rol este al Csillei, în „R.M.N.” (regia – Cristian Mungiu). Vorbește rar și cumpătat, ca și cum ar exista o coregrafie dedicată cuvintelor rostite. Nu se sfiește să spună că nu știe răspunsul la o întrebare. Când se prezintă, spune apăsat „Iudit”, așa cum se pronunță numele său, fără nicio influență englezească.

Judith State, la TIFF

„Ce încerc să fac este să fiu cât mai mult eu, în măsura în care pot, în contextul filmului”, descrie cum se pregătește pentru a interpreta un personaj. O discuție despre roluri grele, primul rol în limba maghiară, limba ei maternă, decizia de a juca nud și cinematografia românească, așa cum…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close