Written by 5:42 pm Externe Views: 1

Se naște o nouă superputere în Belarus? Evgheni Prigojin, despre intervenția lui Aleksandr Lukașenko: ‘A întins mâna și a propus să se găsească soluții pentru continuarea activității Wagner în mod legal’


Şeful mercenarilor ruşi din gruparea Wagner, Evgheni Prigojin, a decis să rupă tăcerea după două zile de la revolta prin care a făcut regimul lui Vladimir Putin să tremure.

 Evgheni Prigojin a declarat că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenkoa întins mâna şi a propus să se găsească soluţii pentru continuarea activităţii Wagner în mod legal”.

 

Nu am vrut să răsturnăm guvernul„, a afirmat luni Evgheni Prigojin în primul mesaj public după revolta de sâmbătă a companiei sale de mercenari, Wagner.

Obiectivul a fost salvarea grupării, ameninţată de autorităţile ruse cu desfiinţarea, susţine el într-un mesaj audio de 11 minute difuzat pe canalul său de Telegram, preluat de Reuters şi AFP.

Prigojin a mai afirmat că preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, mediatorul între mercenari şi Kremlin, „a întins mâna şi a propus să se găsească soluţii pentru continuarea…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close