Written by 10:03 pm Externe Views: 2

Sancțiunile Occidentului asupra Rusiei au produs un efect surpriză! China a devenit cel mai mare exportator mondial de autoturisme, grație exploziei livrărilor în Federația Rusă


Republica Populară Chineză a vândut mai multe autoturisme peste hotare decât orice altă ţară în primele trei luni ale anului, unul dintre motive fiind explozia livrărilor la clienţii din Rusia.

 

Firma de consultanţă AlixPartners a informat luni că, în perioada ianuarie – martie 2023, China a livrat peste hotare 1,07 milioane de automobile, depăşind pentru prima dată Japonia, care mult timp a fost lider de necontestat la capitolul exporturi mondiale de automobile, transmite Bloomberg.

În primele trei luni ale acestui an, China a exportat 112.000 de automobile în Rusia, un număr comparabil cu cele livrate pe întreaga perioadă a anului trecut. Aceasta după ce constructorii auto occidentali au oprit livrările spre Rusia din cauza invaziei din Ucraina.

În schimb, succesul mărcilor de automobile chineze în Europa şi SUA rămâne limitat, în condiţiile în care constructorii chinezi au vândut doar 900.000…

Citeşte mai mult

(Visited 2 times, 1 visits today)
Close