Written by 3:33 am Sănătate Views: 0

Aspartamul, îndulcitorul folosit în Coca-Cola și guma de mestecat, va fi declarat de OMS „o substanță posibil cancerigenă”

  • Aspartamul, utilizat în produse de la sucurile dietetice Coca-Cola la guma de mestecat Extra, va fi catalogat în iulie ca fiind posibil cancerigen pentru oameni”.
  • Decizia IARC are rolul de a evalua dacă acest lucru reprezintă un potențial pericol sau nu, pe baza tuturor dovezilor publicate.
  • Hotărâri similare ale IARC din trecut pentru diferite substanțe au stârnit îngrijorări în rândul consumatorilor cu privire la utilizarea acestora.

Unul dintre cei mai răspândiți îndulcitori artificiali din lume va fi declarat luna viitoare drept posibil cancerigen de către un important organism de sănătate la nivel mondial, potrivit a două surse care au cunoștință de acest proces, ceea ce îl va pune în opoziție cu industria alimentară și cu autoritățile de reglementare, informează Reuters.

Aspartamul, utilizat în produse de la sucurile dietetice Coca-Cola la guma de mestecat Extra de la Mars și unele băuturi Snapple, va fi catalogat în iulie ca fiind…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close