Rețete dulceață de ardei iute – bune de pregătit oricând acasă
Ingrediente dulceață de ardei iute:
- 12 ardei iuţi;
- o linguriţă de sare grunjoasă;
- 375 ml oţet de mere;
- 125 ml apă;
- o lămâie;
- 750 g zahăr.
Mod de preparare dulceață de ardei iuți
Se curăţă ardeii de cotoare şi seminţe (foloseşte mănuşi) şi se bagă în robotul de bucătărie la măcinat. Se pune sare peste ardei şi se lasă aşa 3-4 ore. Apoi se scurg, se pun într-o cratiţă şi se adaugă peste ei oţetul de mere şi lămâia cu tot cu coajă, tăiată în sferturi. Se pune vasul pe foc mic pentru 30 de minute. Se scoate lămâia, se adaugă zahărul şi se mai lasă la foc domol timp de o oră până se îngroaşă. Amestecă din când în când. Dulceața de ardei iuți se pune fierbinte în borcanele sterilizate şi se închid ermetic.