Pentru a te bucura de gustul savuros al vișinelor și în sezonul rece, îți recomandăm mai multe rețete de dulceață de vișine. Dulceața este simplu de pregătit, se păstrează ușor peste sezon și poate fi consumată ca atare ori alături de cele mai bune deserturi.
9 Rețete pentru dulceață de vișine
Dulceață de vișine – rețetă clasică
- Un kg de vișine fără sâmburi;
- Un kg de zahăr;
- O lămâie;
- Un baton de scorțișoară;
- O jumătate de păstaie de vanilie.
Mod de preparare
Vișinele se spală și se curăță de codițe și sâmburi apoi se așează într-un vas mai mare cu zahărul peste. Se păstrează acoperite pentru câteva ore pentru a-și lăsa zeamă, dar se amestecă regulat. Ulterior, se pune vasul pe foc, la foc mic, și se amestecă ușor până când se topește zahărul. Se adaugă și restul ingredientelor și se amestecă. Când zahărul este topit, dulceața de vișine se mai lasă la foc potrivit pentru…