Written by 3:01 pm Externe Views: 0

Lovitură dură pentru Germania după scăderea exporturilor către SUA și Rusia: ‘Comerțul nu mai este motorul rezilient de creștere a economiei germane, ci mai degrabă o frână’


Conform datelor publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), Germania, prima economie europeană, a înregistrat o scădere peste aşteptări a exporturilor în luna mai, în urma reducerii livrărilor în Statele Unite şi Rusia.

 

Exporturile au scăzut cu 0,1% în mai, comparativ cu luna precedentă, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 0,3%.

Comerţul nu mai este motorul rezilient de creştere a economiei germane, ci mai degrabă o frână„, a apreciat Carsten Brzeski, de la ING.

Perturbările din lanţurile de aprovizionare, o economie globală mai fragmentată şi sporirea capacităţii Chinei de a produce mărfuri pe care anterior le importa din Germania sunt factorii care afectează exporturile germane, a explicat Brzeski.

Exporturile în ţările din Uniunea Europeană au scăzut cu 1,5% în mai, comparativ cu luna precedentă, iar cele spre SUA şi Rusia au înregistrat…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close