Written by 9:15 pm Externe Views: 1

Sistemul global de plăți SWIFT, pe masa negocierilor între Occident și Vladimir Putin. Rusia respinge compromisul bancar oferit de UE


Negocieri tensionate între Occident și Rusia! Federația Rusă a reiterat marţi cererea ca banca sa agricolă de stat să fie reconectată la sistemul global de plăţi SWIFT şi a spus că nu va accepta o propunere de compromis a Uniunii Europene pentru prelungirea acordului privind exporturile de cereale ale Ucrainei.

 

Cu 13 zile rămase până la expirarea acordului care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale de la Marea Neagră, în ciuda invaziei Rusiei, Moscova a spus că nu a existat niciun progres cu privire la niciuna dintre cererile sale cheie, inclusiv problema bancară, transmite Reuters.

Financial Times a relatat luni că Uniunea Europeană ia în considerare o propunere de a permite băncii ruse Rosselhozbank să înfiinţeze o filială care s-ar putea conecta la SWIFT.

Însă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a respins ideea ca fiind ”în mod deliberat imposibil de…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close