Written by 3:01 am Externe Views: 0

Jens Stoltenberg: ‘NATO renunță la MAP pentru Ucraina. Se va acorda o invitație atunci când membrii sunt de acord și sunt îndeplinite condițiile’


Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Ucraina este invitată să adere la NATO „atunci când condiţiile o vor permite”, iar între timp, membrii blocului militar au decis să renunţe ca Kievului să i se mai dea un Plan de acţiuni în vederea aderării (MAP), făcând ca aderarea Ucrainei să treacă de la un proces în doi paşi la unul într-un singur pas.

 

De asemenea, Stoltenberg a anunţat că nou înfiinţatul Consiliu NATOUcraina va avea prima reuniune chiar mâine, iar în acest organism, membrii au statut „egal”.

Şeful NATO a arătat că, împreună cu decizia de a furniza Ucrainei şi un „sistem multiaerian”, acestea sunt cele trei elemente ale unui pachet prin care aliaţii au găsit de cuviinţă să aducă Ucraina „mai aproape de NATO”:

NATO va adresa Ucrainei o invitaţie de a se alătura alianţei militare atunci când „membrii sunt de acord şi sunt îndeplinite condiţiile”, a…

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close