Written by 6:40 pm Externe Views: 0

Austria se ia la trântă cu Comisia Europeană. Ministerul de Externe austriac în convoacă pe reprezentantul UE după ce a numit plățile pentru gazul rusesc ‘bani pătați de sânge’


Ministerul de Externe al Austriei a anunţat că îl convoacă pe reprezentantul Comisiei Europene în această ţară pentru că ar fi criticat ritmul lent în care Austria încearcă să scape de gazul rusesc şi ar fi spus că Viena plăteşte „bani pătaţi de sânge” pentru acest combustibil.

Martin Selmayr, un oficial german al UE care a fost până în 2018 influentul şef de cabinet al preşedintelui de atunci al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a făcut aceste comentarii miercuri seara, la un eveniment la Viena, potrivit agenţiei austriece de presă APA.

O, Doamne, 55% din gazul austriac continuă să provină din Rusia„, a declarat Selmayr, citat de APA. El şi-a exprimat uimirea că nimeni nu protestează că plăţile pentru gazul austriac ajută la finanţarea invaziei Rusiei în Ucraina, adăugând: „Bani pătaţi de sânge sunt trimişi zilnic în Rusia„.

Comisia se distanţează de declaraţiile regretabile

Citeşte mai mult

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close