Descoperă mai jos cele mai apreciate rețete de sarmale.
Când au apărut sarmalele
Termenul de sarma provine din termenul turcesc „sarmak”, ce poate fi tradus prin „a înfășura” sau „rulou”. Astfel, termenul de sarma poate fi tradus prin rulou ce acoperă o umplutură.
Termenul „dolma” este și el utilizat pentru a descrie preparatele umplute, mai ales preparatele care sunt pe bază de legume, ce au umplutura scobită pentru a putea fi din nou umplută ulterior cu alte ingrediente.
Turcii numesc „yapraka” frunza, vița-de-vie, care face referire la acoperirea umpluturii de carne tocată.
Cum au apărut sarmalele
Sarmalele sunt un preparat culinar cunoscut și apreciat în mai multe țări din apropierea bazinului răsăritean al Mării Mediterane precum: Turcia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Siria, Liban, Grecia, Cipru, Ucraina sau Republica Moldova. Rețetele, cât și modul de preparare diferă de la o cultură la alta.
Nu se știe cu exactitate data…