Cel mai bun chec cu lapte acru – rețetă cu cana
Ingrediente chec cu lapte acru:
Pentru aluat:
- 1 cană de zahăr cristal
- 2 căni de lapte acru(lapte bătut)
- 3 căni de făină integrală
- 1/2 cană de lapte
- 1/2 cană de ulei
- 1 pachet de zahăr cu scorțișoară
- 1 pachet de praf de copt
- 3 linguri cacao
- gem de prune
Pentru glazură:
- 100 g de ciocolată pentru topit
- 80 ml de smântână pentru frisca 33%
Mod de preparare:
Ne ocupăm mai întâi de aluat. Într-un bol, amestecați zahărul cristal cu laptele acru și laptele obișnuit.
Apoi adăugați jumătate de cană de ulei.
Încorporați trei căni de făină integrală treptat.
La final, adăugați cele 3 linguri de cacao, zahărul cu scorțișoară și praful de copt.
Aluatul va deveni dens, dar copt va fi moale și delicios.
Ungeți o tavă cu unt și presărați cu făină.
Se poate folosi o tavă de dimensiuni mai mari (30x40cm) sau mai mici, în funcție de preferințele dvs.
Coaceți la 180 de grade Celsius timp de…