Written by 11:54 pm Externe Views: 2

Se naște un nou conflict? Iranul condamnă SUA la plata a 50 de miliarde de dolari pentru asasinarea generalului Soleimani în Irak


Iranul condamnă Statele Unite ale Americii la plata a 50 de miliarde de dolari pentru asasinarea generalului Soleimani în Irak.

 

 

 

Această condamnare intervine la aproape patru ani după decesul, pe 4 ianuarie 2020, a comandantului Forţei Al-Qods însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, ucis într-un atac cu dronă american la Bagdad.

Preşedintele de la acea vreme, Donald Trump, a declarat atunci că a ordonat lovitura ca răspuns la atacuri împotriva intereselor americane în Irak. Ca ripostă, Iranul a lansat rachete asupra unor baze unde sunt încartiruiţi soldaţi americani în Irak.

„În urma plângerii depuse de către 3.318 compatrioţi din toată ţara (…), un tribunal din Teheran a condamnat guvernul american la plata a 49 de miliarde şi 770 de milioane de dolari în total, cu titlul de despăgubiri morale şi materiale”, a…

Citeşte mai mult

(Visited 2 times, 1 visits today)
Close