Written by 9:57 am Lifestyle Views: 3

La Ce Să Foloseşti Frunzele De Dafin în Afara Bucătăriei

Despre frunzele de dafin

Frunza de dafin (Laurus nobilis) este frunza unei plante veșnic verde din familia Lauraceae, originară din țările care se învecinează cu Marea Mediterană. Frunzele de dafin sau foile de dafin (așa cum mai sunt numite la noi) sunt un condiment popular folosit pentru murat și marinare și pentru a aroma diverse alte mâncăruri. Frunzele de dafin sunt delicat parfumate, dar pot să dea gust amar.

Frunzele de dafin conțin aproximativ 2% ulei esențial, a cărui componentă principală este lineolul. Frunzele de dafin uscate netede și strălucitoare sunt de obicei folosite întregi și apoi îndepărtate din vas după gătit. Acestea sunt uneori comercializate sub formă de pulbere.

Dafinul a fost cultivat din cele mai vechi timpuri. Frunzele sale au constituit coroanele de dafin care i-au încununat pe sportivii învingători din Grecia antică. În Evul Mediu, frunzele de dafin erau folosite în scopuri medicinale.

Utilizări ale dafinului în…

Citeşte mai mult

(Visited 3 times, 1 visits today)
Close