Written by 2:03 pm Lifestyle Views: 2

Ce Este Blanşarea. Tehnici De Blanşare

Ce este blanșarea

Se poate să ți se fi întâmplat să dai peste o rețetă care cere să blanșezi unul dintre ingrediente înainte de a-l supune unui alt proces, cum ar fi să-l decojești, să-l prăjești sau să-l adaugi într-o salată.

Blanșarea este o tehnică de preparare a alimentelor prin care acestea sunt scufundate pentru scurt timp în lichid fierbinte, cum ar fi apa clocotită, ca un prim pas al procesului de gătire. Fructele, legumele și nucile sunt alimentele care sunt cel mai frecvent blanșate, fiecare din motive diferite.

Blanșarea se realizează cel mai frecvent împreună cu o altă etapă care implică scufundarea alimentului blanșat direct într-o baie de apă cu gheață, astfel încât să se oprească gătirea care a fost inițiată în faza inițială.

Acesta este un indiciu că blanșarea este mai mult o tehnică de pregătire a alimentelor decât o tehnică de gătit. În concluzie, blanșarea nu gătește și nu ar trebui să gătească…

Citeşte mai mult

(Visited 2 times, 1 visits today)
Close