Dacă îți place să consumi rinichi de porc, ficat de pasăre sau plămâni, inimă sau pipote, iată ce rețete cu organe poți încerca.
Rețete cu organe
Tocăniță din organe de porc
Ingrediente
- 1 kg organe de porc (ficat, rinichi, inimă plămâni;
- 400 g limbă de porc;
- 250 g ceafă de porc;
- 250 mușchi de porc;
- două cepe;
- 3 ardei;
- 2 morcovi;
- 200 ml ulei;
- 400 g bulion de roșii;
- 200 g orez cu bob mare;
- Sare, piper, cimbru, mărar.
Mod de preparare
Pune într-o cratiță mare apă cu sare, câteva boabe de piper și crenguțe de cimbru. Adaugă organele și limba de porc și lasă la fiert până când carnea este făcută.
Separat, toacă în cubulețe ceafa și mușchiul și prăjește-le într-un vas încăpător. Adaugă peste carnea din tigaie și ceapa, morcovii și ardeii tăiați cubulețe. Se amestecă totul bine și se lasă să se pătrundă legumele.
Când organele de porc sunt fierte, se scot din apă și se taie și ele în cuburi mai mici. Se pun în vasul…