Written by 8:56 am Externe Views: 4

Satul România, locul unde o casă costă doar 5 lei. Are o istorie fascinantă, unii spun că e bântuit: „Nimeni nu a auzit de țara noastră”


Satul România este un colț al lumii de care foarte puțini știu, învăluit în mister. Are o istorie fascinantă, ce începe în 1875, cu un singur om. Cu toate că oferă o detașare totală de haosul vieții la oraș, iar o casă poate fi cumpărată cu doar cinci lei, doar câțiva oameni mai trăiesc acolo. Mai mult, printre locuitori nu există niciun român, cei mai mulți nici n-au auzit de țara noastră.

Un zbor de peste zece ore cu avionul și apoi câteva ore de mers cu mașina te vor duce din România în… România. Ferită de restul lumii de dealurile din statul american Pennsylavnia, în comitatul Meyersdale, mica localitate are o istorie cel puțin interesantă.

Nu există niciun român în satul România

Cu toate că astăzi este acasă pentru în jur de 20 de suflete, iar casele abandonate de vechii proprietari pot fi cumpărate cu doar un dolar, la finalul secolului al XIX-lea era o sursă importantă de avere pentru un…

Citeşte mai mult

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close