- Carnea pe bază de plante (PBMAs) are mai puține grăsimi saturate și mai multe fibre.
- PBMAs pot îmbunătăți colesterolul și reduce greutatea corporală.
- Conținutul ridicat de sodiu rămâne însă una din probleme.
Alternativa la carne pe bază de plante devine populară. Studiile recente arată că plantele consumate în locul cărnii tradiționale sunt mai bune pentru sănătatea inimii.
Ce arată studiile despre impactul PBMAs asupra sănătății inimii?
Studiul recent publicat în Canadian Journal of Cardiology și condus de Matthew Nagra de la Universitatea British Columbia arată că PBMAs sunt mai bune pentru sănătatea inimii decât carnea tradițională. Aceste alternative pe bază de plante au un conținut mai mic de grăsimi saturate și mai bogat în fibre dietetice, ceea ce poate avea un efect cardioprotector. Grăsimile saturate sunt asociate cu niveluri ridicate de LDL, cunoscut și sub numele de colesterol „rău”, un factor de risc pentru bolile…