Written by 10:07 am Lifestyle Views: 4

Ce Sunt Castanele De Apă și Cum Se Consumă

Ce sunt castanele de apă

Castanele de apă sunt un ingredient foarte popular în bucătăria chineză. Originare din Asia de Sud-Est, castanele de apă au fost cultivate în China din cele mai vechi timpuri. Numele „castan de apă” provine de la faptul că seamănă cu o castană ca formă și culoare (coaja maro peste miezul alb), dar castanul de apă nu este deloc o castană – este un tubercul acvatic, care crește în mlaștini de apă dulce.

Castanele de apă necesită un sezon lung de creștere – aproximativ șapte luni -, ceea ce înseamnă că sunt cultivate doar în zone semitropicale, inclusiv în câteva state precum California și Florida. Ele pot fi consumate crude sau fierte.

Castanele de apă sunt, așadar, tuberculi mici și rotunzi, cu o coajă de culoare maro închis și un interior alb, crocant. Aspectul lor exterior este de obicei neted, iar când sunt decojite, dezvăluie un miez alb și suculentă.

Chiar și după gătire, castanele de apă își…

Citeşte mai mult

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close