Written by 2:20 pm Externe Views: 4

Scenariu apocaliptic pentru Europa! Canicula ar putea produce o criză a carburanților fără precedent pe bătrânul continent


Canicula a lovit toată Europa, iar temperaturile se apropie de nivelul la care unele rafinării vor fi nevoite să reducă producția de carburanți. Dacă vremea va continua să fie foarte caldă, o criză fără precedent ar putea lovi bătrânul continent. 

În ultimele săptămâni, mai multe state europene au fost lovite de caniculă, temperaturile depășind frecvent pragul de 40 de grade Celsius.Pe fondul temperaturilor tot mai ridicate, unele rafinării de pe bătrânul continent ar putea fi nevoite să reducă producţia de carburanţi.

Cum nu există semnale că situaţia se va schimba prea curând, cea mai mare companie de rafinare din Suedia estimează că schimbările climatice vor face mai dificilă producţia de carburanţi.

„Rafinăriile europene au fost concepute în anii 60 şi 70. Temperaturile la nivel global au crescut între timp”, a explicat Alan Gelder, vicepreşedinte la firma de consultanţă Wood Mackenzie Ltd.

Citeşte mai mult

(Visited 4 times, 1 visits today)
Close