Ce este pateul
În mod tradițional, pateul este un produs alimentar din carne sau ficat, care este transformat într-o pastă fină, amestecată cu diverse condimente și alte ingrediente. Este adesea consumat ca tartinabil pe pâine sau biscuiți sărați, și poate fi găsit sub diverse forme, mai fine sau mai grosiere, în funcție de metoda de preparare.
Pateul are rădăcini adânci în bucătăria europeană, în special în Franța și Belgia, unde a fost preparat și apreciat de secole. Cu toate acestea, diferite variante de pateu pot fi găsite în multe culturi din întreaga lume.
De obicei, se folosesc ficatul (de pui, porc, vițel, rață) sau alte părți ale animalului, dar se pot folosi și alte tipuri de carne. Carnea sau ficatul este gătit prin prăjire, fierbere sau coacere. Uneori, carnea este combinată cu untură sau unt pentru a adăuga textură și savoare. Carnea gătită este apoi tocată fin, folosind un blender sau un robot de bucătărie. Se adaugă…