Cum se face ciorba de burtă
Unul dintre secretele rețetei de ciorbă de burtă este pregătirea burții, ingredientul principal. Burta trebuie foarte bine curățată, spălată în mai multe ape, rasă cu sare și fiartă. Este recomandat ca burta pentru ciorbă să fie pusă în prealabil într-un vas în care s-a dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu și lăsată acolo pentru 2-3 ore. Ulterior, carnea trebuie foarte bine limpezită și pusă la fiert timp de 3 ore.
Ce se pune în ciorba de burtă – rețetă tradițională
Ingrediente pentru ciorbă de burtă:
- 3 cepe;
- 3 morcovi;
- 1 usturoi;
- 2 kg burtă prefiartă;
- 1 țelină;
- 1 kg oase de vită;
- 4 ouă;
- 2 rădăcini de pătrunjel;
- Sare și piper după gust;
- 500 g smântână;
- Foi de dafin;
- Oțet după gust.
Cum să faci ciorbă de burtă cu smântână – rețetă tradițională
Mod de preparare ciorbă de burtă
Într-un vas…