Informaţii despre morcovi
Morcovul, a cărei denumire științifică este Daucus carota, este o plantă bienală din familia Apiaceae, și se cultivă în întreaga lume pentru rădăcina sa cărnoasă, comestibilă și datorită valorii sale nutritive ridicate, precum și a versatilității în diverse rețete culinare. Este cunoscut mai ales pentru culoarea sa portocalie distinctivă și pentru gustul dulce, care este dat de conținutul de zahăr. Totuși, trebuie să știi că morcovii au și alte culori în afară de portocaliu: galben, alb, roșu, violet și chiar negru, potrivit HealthLine.com.
Morcovii conțin o cantitate semnificativă de vitamina A (retinol), care este vitală pentru menținerea sănătății vederii. Totodată, este bogat în vitaminele B, C și K, dar și în minerale esențiale, precum potasiu și fier, dar și în antioxidanți puternici, ca betacarotenul. Morcovii portocalii își obțin culoarea strălucitoare tocmai din betacaroten,…