- Consumul des de ardei iuți este asociat cu un risc mai mic de deces.
- Principalul ingredient activ din ardeii iuți are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
- Curcumina din curcuma poate ajuta la reducerea inflamației și a stresului oxidativ.
Condimentele fac parte din dieta noastră de mii de ani, este un lucru firesc să presărăm piper pe chipsuri, să bem ceai de ghimbir și să adăugăm ardei iute la mese. Unele condimente au fost promovate de la simple ingrediente culinare la superalimente vindecătoare. Studii recente au arătat că ardeiul iute și turmericul au capacitatea de a stimula sistemul imunitar, iar în sezonul rece te ajută să stai departe de răceli.
Ce efecte au ardeii iuți asupra sănătății
Anumiți compuși din alimentele picante, îmbunătățesc starea metabolică, arată studiile.
Se spune că Hillary Clinton consuma câte un ardei iute pe zi în timpul campaniei din 2016, ca o încercare de a se feri de boli. De exemplu un studiu italian din…