Written by 9:36 am Lifestyle Views: 7

Quiche Cu Dovleac și Gorgonzola – Un Preparat Rapid și Delicios

Ce este quiche-ul și cum se prepară

Quiche-ul este o tartă sărată preparată cu o crustă crocantă de aluat și o umplutură cremoasă pe bază de ouă și smântână, care poate include diverse ingrediente, cum ar fi brânză, legume, carne sau fructe de mare. Este o mâncare versatilă, consumată de obicei la micul dejun, brunch sau chiar prânz și cină, și poate fi servită caldă sau rece.

Deși quiche-ul este considerat un preparat tradițional francez, originea ar putea fi, de fapt, germană. Se spune că primul quiche provine din regiunea Lorena, o zonă istorică din nord-estul Franței, aproape de granița cu Germania.

Cea mai cunoscută variantă de quiche este Quiche Lorraine, care datează din Evul Mediu, în jurul secolului al XVI-lea. Această variantă tradițională includea inițial doar ouă, smântână și slănină -lardons. Brânza a fost adăugată abia mai târziu, iar astăzi, Quiche Lorraine este preparată adesea cu brânză…

Citeşte mai mult

(Visited 7 times, 1 visits today)
Close