Rețete de turte cu varză la tigaie
Turtele ne amintesc ultora dintre noi de gustul al copilăriei. Acest preparat se făcea, mai ales în zonele rurale, în aceeași zi în care se prepara și pâinea.
Turtele erau obținute din aluatul de pâine dospit care apoi era împărțit. O bună parte din acest aluat era pus la cuptor pentru a se face pâine, iar o altă parte era împărțit în biluțe mici care se întindeau cu mâna sau cu făcălețul în formă de lipie și apoi se prăjeau în untură sau ulei vegetal.
Turtele erau simple sau cu diferite umpluturi, cum ar brânza, cartofi sau varză dulce sau murată.
Rețetele de turte cu varză la tigaie sunt ușor de preparat și foarte gustoase, așa că merită încercate.
Turte cu varză proaspătă la tigaie
Ingrediente pentru aluat
- 600 gr făină;
- 350 ml apă călduță;
- Un plic drojdie uscată;
- 40 ml ulei;
- 10 gr…