Written by 11:31 am Lifestyle Views: 2

Piure De Dovleac – Cum Faci Un Piure Fin și Aromat

Cum se face piure de dovleac

Piureul de dovleac este un fel de mâncare simplu, dar delicios, care poate fi savurat atât ca garnitură, cât și ca un component al unor preparate mai complexe. Deși nu este o rețetă complicată, piureul de dovleac oferă multe posibilități de a experimenta cu texturi și arome, fiind foarte ușor de personalizat.

Piureul de dovleac poate fi realizat prin mai multe metode de gătire.

Coacerea este metoda cea mai des folosită, deoarece ajută la concentrararea aromei dulci a dovleacului. Dovleacul este tăiat în jumătate sau în felii, iar semințele sunt îndepărtate. Se coace în cuptor până când pulpa devine moale și poate fi ușor scoasă cu o lingură.

Fierberea este o metodă mai rapidă, dar poate dilua un pic aroma, întrucât dovleacul pierde o parte din gust în apă. Totuși, este o variantă bună când vrei să economisești timp.

Pe de altă parte, gătitul la aburi păstrează mai bine nutrienții…

Citeşte mai mult

(Visited 2 times, 1 visits today)
Close